0,00 €
Ostoskori Päivitä

Ei tuotteita

lonkkari.fi


Tilaa nyt, maksa Collector -laskulla vasta seuraavan kuun lopussa!


Mikä on landboard?

 

Mountainboard, dirtboard, offroad board, all-terrain board. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Lauta koostuu dekistä, lumilautatyyppisistä siteistä, neljästä ilmatäytteisestä renkaasta sekä trukeista. Laudoista tekee erikoisen se, että suuret ilmatäytteiset renkaat mahdollistavat harrastamisen useilla erilaisilla alustoilla aina asfaltilta metsäpoluille. Landboardilla voi sekä laskea metsäpolkuja ja muita karkeamman maaston mäkiä sekä sitä voi vetää leijalla. Suosittelemme ensimmäiseksi leijaksi landboardille noin 4,5 neliömetrin leijaa.

 

 

 

Laudoista

 


Kuten muissakin lautailulajeissa, pidempi lauta ja leveämmät trukit takaavat paremman vakauden ja sopivat siten paremmin kovemman nopeuden hakemiseen. Vastaavasti taas lyhyemmät ja kevyemmät laudat sopivat paremmin temppuiluun ja hyppimiseen. On olemassa myös näiden kahden ääripään välillä olevia ns. yleislautoja.

Trukkityyppejä landboardeista löytyy kahden tyyppisiä: tavalliset, ns. skeittitrukit sekä channel-trukit. Skeittitrukit ovat skeittilaudoista tuttuja, uretaanipuslien varassa kääntyvät trukit. Channel-trukit taas ovat jousien varassa kääntyvät trukit, jotka takaavat paremman kääntyvyyden ja tuntuman kääntymiseen. 

 

Historiaa

 

Laji sai alkunsa 1990-luvun taitteessa eri puolilla maailmaa asuvien harrastajien kehitellessä lumilautailun ja surffauksen tyyppistä harrastusta tyynille ja lumettomille keleille. Lajin suosio kasvoi 90-luvun loppupuolella arviolta yli miljoonaan harrastajaan maailmanlaajuisesti.